Over mij

Mijn naam is Fenanja Bouman. Opgegroeid in de kop van Noord-Holland, tussen de pony’s, schapen en kippen van mijn opa, droomde ik van een toekomst als dierenfysiotherapeut. Na een opleiding tot fysiotherapeut en de specialisatie voor dieren die volgde, is die droom uitgekomen. In de 8 jaar daarop, heb ik met veel plezier een praktijk gehad voor dierfysiotherapie. Daarnaast werkte ik als adviseur in (revalidatie)hulpmiddelen en kreeg vervolgens een zoon die mijn wereld in positieve zin ondersteboven zette. Ik leerde mijn man kennen die een baan accepteerde in Enschede en zowaar verlieten wij de vertrouwde klei van Schagen en “emigreerden” wij naar Beckum. Hier is in december 2017 ons dochtertje geboren.

Vanuit de interesse die ik altijd al heb gehad voor de alternatieve geneeswijzen èn doordat ik door de speciale behoeftes van mijn zoon een andere kijk op gezondheid kreeg, verplaatste mijn blik zich van de dieren naar de mensen en heb ik de opleiding tot acupuncturist gevolgd. Elke les was een feest: wat een bijzondere en gedegen visie op de gezondheid vanuit het perspectief van de Traditionele Chinese Geneeskunde!

Na mijn studie bij Qing-Bai ben ik verder gegaan met een nieuwe droom: mensen en kinderen helpen hun gezondheid weer in balans te krijgen. Ze te zien als een persoon met een ziekte en niet als alleen een ziekte. Door niet alleen te kijken naar de symptomen, maar naar de hele persoon en te werken aan het herstel vanuit de oorzaak van de klachten. Dat is ook de visie die ik heb en graag wil uitdragen. Niet een pilletje tegen de hoge bloeddruk om deze te onderdrukken en de bijwerkingen op de koop toe te krijgen, maar op zoek te gaan naar de onderliggende oorzaak van de symptomen en klachten, deze te verhelpen en weg te houden.