Vruchtbaar­heids­massage

Heb je een kinderwens en wil je hier preventief mee aan de slag? Of zijn jullie al een tijdje aan het proberen en/of zit je inmiddels al in een traject bij de kliniek? Of zijn je hormonen verstoord en heb je veel last van klachten in je cyclus?

In al deze gevallen kan acupunctuur een uitkomst zijn, maar denk ook zeker eens aan een massage van je buik. Door middel van diepe, maar zachte massagehandgrepen, wordt je hele buik gestimuleerd tot een betere doorbloeding van je organen, zowel je voortplantingsorganen als je spijsverteringsorganen. Maar ook je hormonen reageren hier op. Hierdoor verbetert je vruchtbaarheid, nemen (hormonale) klachten af en ontspant de baarmoeder, zodat je bij een kinderwens een baby’tje kunt ontvangen.

Wanneer je als vrouw opgroeit, ontkom je er niet aan dat je emotionele onrust of stress ervaart en dat angsten en zorgen hebt. Of je nu trauma’s met een grote T of een kleine t oploopt; ons lichaam houdt deze spanningen en emoties vast, meestal in de buik. Vruchtbaarheidsmassage verlicht deze spanning op milde wijze, waardoor je je weer vrijer en meer verbonden voelt met je lichaam en geest.

De massage heeft tot doel je te ondersteunen, te voeden en te verzorgen in alle fases van je vruchtbare leven en tijdens de overgang. Het geeft je ontspanning en nodigt uit om de fysieke spanning en emoties die in de je lichaam zijn opgeslagen, los te laten. Je mag de verbinding met je lichaam herstellen en de kracht te voelen die in jou(w baarmoeder) schuilt.

Kinderwens

Op een veel dieper niveau word je door de massage uitgenodigd de verbinding met je lichaam te herstellen en de kracht van je baarmoeder te ervaren. De Chinese geneeskunde gelooft er in dat het zieltje van een baby’tje via de kruin van de moeder naar binnen komt en vervolgens via het hart naar de baarmoeder reist om hier warm en veilig in te kunnen nestelen. Deze verbinding van kruin naar hart naar baarmoeder moet open zijn en in vrede en harmonie functioneren, zonder fysieke of mentale blokkades die deze reis van het zieltje tegen kunnen houden.

Door middel van de massage, maar ook het energetisch werk en de intenties die ik meeneem tijdens deze fijne en ontspannen behandeling, werken we aan een blokkadevrije doorgang, zodat jij jouw baby’tje in jouw buik mag verwelkomen.

Werkwijze

De eerste behandeling duurt 2 uur (incl. intake), Vervolgbehandelingen duren 1,5 uur.

Het gebied dat behandeld wordt, is de onderrug, de heupen/billen en het hele buikgebied van borstbeen tot schaambeen. Tijdens het laatste deel van de massage word je ingepakt in Rebozo doeken (hoofd, buik en voeten) wat we Reclaiming the Soul noemen: een ceremonie ter ere van jou als vrouw; het laat je landen in je lijf en geeft je een gevoel van geborgenheid en veiligheid.

Massage en acupunctuur

De vruchtbaarheidsmassage kan als losse sessie worden geboekt. Het kan ook in combinatie met acupunctuurbehandelingen worden gegeven. Wanneer je een kinderwens hebt, mag ik alleen in het eerste deel van je cyclus masseren, acupunctuur kan daarentegen altijd worden gegeven. Het is ook mogelijk om acupunctuur bij je eigen acupuncturist te blijven volgen en een (aantal) massagesessie(s) bij mij te ondergaan.

Indicaties

 • Kinderwens
 • (Onbegrepen) infertiliteit
 • IUI/IVF/ICSI
 • Over-/ondermatige bloedingen
 • Krampen
 • Pijnklachten
 • Onregelmatige cyclus
 • PMS
 • Endometriose
 • PCOS
 • Vervroegde overgang
 • Overgangsklachten
 • Hoofdpijn/migraine
 • Lage rugklachten
 • Darmproblemen


Staat je klacht er niet bij, dan kun je altijd even contact opnemen

Ik geloof
dat ik geen groter geschenk
kan ontvangen
dan door de ander
te worden gezien
te worden gehoord
te worden begrepen
en te worden aangeraakt

Het grootste geschenk
dat ik kan geven
de ander te zien
te horen
te begrijpen
en aan te raken

Wanneer dat gebeurt
voel ik dat er contact is gelegd

Virginia Satir